îi luăm copilului animal de companie?

” Singurele creaturi capabile să ofere iubire pură sunt câinii şi copiii ” – Johnny Depp.

Cosmy

Sunt o mare iubitoare de animale de la cele mai fragede vârste și, multumesc mamei, am avut toate copilăria si adolescența un catel. Pentru mine a fost un adevărat prieten, un sprijin și un partener de joacă, un suflet care mă iubea necondiționat.

Puiul nostru de om, ca orice copil de vârsta ei, este înnebunită dupa vietăți, de la melci până la iepurași, mâțe si căței. De doi ani de zile ne întreabă/povestește/roagă să îi luăm un cățel. Cât de bine l-ar ingriji, cât de minunat ar fi totul și cum vor lega ei o prietenie pe viață.

Bunicii paterni stau la curte și au decis să își ia un cățelus. Cum Iris era o frumoasă picătură chinezească pe acest subiect, am decis să luăm noi cățelușul, să vină câteva zile și la bloc (vreo 3), apoi să ii construim o căsuță, să îl educăm și instalăm în curtea bunicilor.

Zilele la bloc au fost frumoase, dar foarte obositoare si solicitante pentru puiul nostru de om. Este dificil să perii, speli, strângi, plimbi, hrănești un pui de cățel năzdrăvan și plin de energie. În parc eram un magnet pentru copii, nu știam unde să fugim să nu ne asalteze (în special în aceste vremuri pandemice). În lesă mergea greu, spre deloc, dorea doar în brate, unde la orice zgomot strident (mașina, tramvai, claxon) mai să ți se suie in cap:), realizând astfel câtă poluare fonică este în acest oraș. Ca orice început, adaptarea este greoaie, cere timp si muuultă răbdare.

La curte în schimb, percepția celei mici s-a schimbat total. I-am făcut o căsuță stil cabană de vacanță (asa a numit-o Iris). Tati a construit-o, noi două am decorat-o. Cosmy are spațiu de joacă, stă fără lesă, ca atare a învățat ușor o mulțime de lucruri.

Casuta lui Cosmy

Oricât de mult și-ar dori un companion, puiul nostru de om a înțeles că este o mare responsabilitate și că este dificil pentru un suflețel ca acesta să stea închis și singur atât de mult timp, in apartament. Acum, chiar în acest moment, Cosmy petrece o săptămână de acomodare cu stăpâna ei, la bunici, unde sperăm noi, va trăi fericită muult timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s