X legs

buna dimineata,

M-am decis astazi sa scriu caci am elucidat in sfarsit, cel putin in cazul nostru, problema picioruselor in X. Inca din momentul in care copilasul porneste la drum (de-a busilea sau de manuta) in capul si inima oricarei mame incepe avalansa de intrebari: oare e sanatos? oare merge/calca bine? oare are muschii bine dezvoltati? oare? oare?oare?

Citesti milioane de articole, forumuri, pareri si parca esti pe un montagne russe: cand te linistesti (oh, e ceva normal), cand faci atac de panica (aoleu, si-al meu are cutare lucru …) Si noi aveam aceeasi problema (cu milioane de alti parinti din lume): mi se pare ca fetita noastra are picioarele in x. Am citit ca este normal, dar ce este de fapt normal? Ca uneori prea mult X strica, daca ma intelegeti ce vreau sa zic. Asa incat intr-un final am decis sa mergem la o clinica specializata si sa vedem despre ce e vorba.

Am intalnit o doctorita foarte ok, care ne-a explicat ca X-ul este fiziologic, dar in anumite limite. Ne-a consultat, masurat fetita (cat de drepte sunt picioarusele, daca sta corect la joaca – cu picioarele sub ea in interior, nu exterior), daca are scobitura si nu platfus, cum alearga, cum merge etc. Ne-a spus ca pentru varsta ei actuala este in limite, dar trebuie tinuta sub observatie. Nu are nevoie de exercitii de fizioterapie caci muschii ii are foarte bine dezvoltati, insa putem exersa cat mai mult statul ca turcii si mersul pe varfuri. Eu ma bucur tare mult ca am fost si ne-am linistit si vom reveni peste 4 luni la control.

In rest, un weekend plin, cu multe activitati, rasete, bucurii si voie buna cat sa ne incarcam pentru o noua saptamana!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s