frustari si degetele

Bonsoir,

Aseara am avut ca o revelatie in ceea ce priveste reactia fetitei mele cand vin acasa. Iris a fost mai mereu intelegatoare, nu are reactii violente, se joaca frumos, ne iubim si dragalim mereu, insa cand vin acasa de la serviciu reactia este una foarte urata. Ma respinge, tipa, se incrunta, arunca cu jucarii. Bineinteles, variaza. Uneori se manifesta mai mult, alteori mai putin. Uneori respingerea este totala, alteori partiala. Procedeaza uneori si cu tatal ei asa, insa de cele mai multe ori reactiile cu adevarat dramatice sunt in momentul in care vin eu, caci ajung inainte.

Tot incercam sa realizez de ce se comporta asa caci in restul timpului este un inger de copil, ma rog, mai are momente de alint cand e putin maraita, insa per total este in limite firesti. Am realizat brusc ca este modul ei de a-si exprima frustarea ca nu sta cu noi toata ziua si ca se incarca emotional foarte tare si nu se poate exprima altfel. Este ca o descarcare si probabil o modalitate de linistire. Alaltaieri ne-am intalnit pe scara, ea iesea afara si a inceput sa tipe, sa loveasca cu jucaria pe care o plimba. M-am intristat si mi-am vazut in continuare de drum, spre casa. Ieri dupamasa era in casa, caci afara era cam frigut, si nu vroia deloc sa vorbesca cu mine, era iritata, nervoasa. Am lasat-o in pace ceva vreme, apoi m-a chemat ea singura. Ii trecuse probabil supararea pe mine.

Mi-am propus, sper sa si reusesc, sa ii ofer cat mai multa atentie caci ea cu siguranta nu isi va aminti ca nu era urma de praf in casa sau totul la linie, ci isi va aminti cum ne-am desenat forma picioarelor pe hartie, cum ne-am gadilat si ce-am mai ras:)

baby-footprints

O seara frumoasa!

sursa foto: pixshark.com

Categorii:Părințeală

Etichetat ca:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Copiii vor foarte multă atenție, timp petrecut cu părinții, si cum asta e deseori greu,fiecare reactioneaza in felul lui.Trebuie răbdare multă(si mie) si înțelegere !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s