sinceritate si iubire

Sinceritatea si onestitatea sunt calitati definitorii ale oamenilor pe care sa te poti baza. In sistemul meu de valori aceastea sunt la loc de cinste, cumva sunt obligatorii pentru functionarea optima a vietii. Constructia mea este mai deficitara intr-ale minciunii, intrucat pentru mine este atat de greu de tinut minte si impovoratoare o minciune, poate banala, incat nu este in nicio situatie o varianta de ales.

Incerc sa cultiv aceste calitati si in puiul meu, sadesc usor si sigur, luna de luna, in inima ei, si duminica, la ceas de seara am cules prima floare. Aveam  ceva de rezolvat si trebuia sa gasim o solutie pentru cea mica, caci nu putea merge cu noi. Am dus-o la matusa ei, sora sotului, unde verisoara ei o astepta. Am mancat impreuna dupa care ele au plecat intr-o alta vizita, la o alta fetita. I-am spus ca trebuie sa o asculte pe matusa ei, ea este acum adultul din preajma ei, sa se comporte frumos, lucruri normale:)

Aseara, cand ne-am intors avea o stare tensionata, era usor stresata. O intreb de ce se comporta asa si imi raspunde:

-Sunt emotionata!

-De ce ?

– Am fost in doua case…

-?!… Ai fost in doua vizite vrei sa spui?

-Da.

S-a simtit un pic nesigura si pentru ea a fost o situatie noua, fara elemente de confort emotional, dar carora le-a facut fata cu brio. Am discutat, mi-a placut abordarea ei si ne-am reconectat.

La culcare, sub patura, a sosit vremea confesiunii:

-Mama, stii, eu nu am ascultat-o pe Marina. De doua ori.

-Ia spune-mi. Cum a fost?

-Nu m-am oprit din facut.

-Ce faceai?

-Baloane din scuipat.

M-am abtinut cu greu sa nu rad in hohote, caci demonstratia incepuse live si in pat, i-am explicat ce si cum (avem voie sa le facem, dar doar in casa, intre noi, caci nu e chiar o indeletnicire demna de o printesa:)) si ne-am pregatit de somn. Cel de-a doilea incident fusese cauzat de o jucarie, insa nimic grav.

Am fost tare mandra de ea, de faptul ca a tinut sa impartaseasca cu mine abaterile de la promisiune, sentimentele ei si faptul ca a fost sincera. Ceas de ceas sunt tot mai multumitoare pentru ceea ce am in viata mea, pentru minunea de copil care imi bucura zilele si serile, gandurile si sufletul.

O saptamana frumoasa sa avem!

honesty

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s