Norocosii de ei. Norocosii de noi!!!

Fiecare zi traita poate fi o binecuvantare, o incantare pentru suflet, o lectie pe care ti-o doreai sa o inveti sau un moment in care fericirea a fost haina ta. Aceeasi zi, cu aceleasi evenimente, pot fi percepute ca motive de stres, oboseala, aglomeratie, nepravazut suparator, planuri care esueaza. Totul tine de perspectiva, de unghiul din care privesti si simti lucrurile.

Copiii nostri deseori ne copiaza fara ca noi sa stim despre noi insine cum reactionam in acele situatii. Alteori, se pozitioneaza puternic in antiteza cu noi, tocmai pentru a ne atrage mai mult atentia si a ne contrazice.

In fiecare seara citim. Negociem daca citim 4 sau 6 pagini, toata povestea sau doar o frantura. Puiul nostru are din nou o perioada in care este atrasa de stiinta. Citim acum despre pamant, atmosfera, gravitatie, clima si anotimpuri. Dandu-mi toata silinta sa inteleg si sa explic pe intelesul ei aceste lucruri, am ajuns la anotimpuri. Si in timp ce priveam poza care incerca sa ne explice cum succesiunea anotimpurilor este legată de axa înclinată a Terrei în timp ce se roteşte în jurul Soarelui (pare asa complicat numai cand scriu, daramite sa inteleaga un copil de 6 ani, right?), cea mica imi spune:

– Deci la ei e vara?

– Da. Acum e vara la ei.

– Norocosii de ei!

– Si la noi e iarna. Ma rog, aproape. Totusi a nins (spre disperarea mea, mi-am adaugat eu in gand).

-Norocosii de noi! Mami, ce frumos va fi! Vine Craciunul… Apoi o sa fie si la noi vara:)

Un alt unghi, acelasi fapt, si perceptia e total alta. Zambetul mare de pe chipul ei mi-a reamintit ca avem atat de multe motive de bucurie, in fiecare zi, incat nu stiu de ce ne aglomeram mintea, dar mai ales sufletul, cu nimicuri. Un pas in spate, tragem aer in piept si perspectiva devine alta.

Ce-ar fi sa incercam sa fim mai des ca ei? Veseli cand ninge fara sa ne gandim la trafic, incantati de somnul tarziu dintr-o zi de munca, desi am intarziat la job sau pur si simplu de zambetul unui necunoscut pe strada.

Zambiti! Iubiti!

Girl in dancer's suit sits with toy bear before the window

sursa foto: http://www.freepik.com, Winter image created by V.ivash

Lasă un comentariu