lista de prioritati

Ultimii ani au adus tot mai des in agendele noastre, pe telefoane, in aplicatii sau pe bucatele de hartie TO DO LIST-ul. O lista de prioritati pe care noi, organizati si eficienti, o bifam zi de zi, cu sentimentul de satisfactie tot mai mare. Cumparaturile de acasa, lista de taskuri de la job, cadourile de Craciun, toate micile lucruri consumatoare de timp, aparent nesemnificative (cu riscul de uitare ridicat), dar totusi de facut.

Aseara am primit bucuroasa inca o lectie de la cea mica. Dupa o repriza de dans, 2 fise completate, o lenjerie schimbata si o portie de tichileala (a se citi gadilat), cea mica imi spune:

-Ce bine ca ai terminat cu activitatile si lucrurile tale de pe lista! Stam impreuna si facem ce vrem!

Mi-am dat seama brusc cum reusim cumva sa ne prindem urechile in taskuri mai putin importante, si totusi n-am scris niciodata pe lista clar si in top: Timp cu puiul meu. Lenevit cu cea mica. Harjoneala in pat.

Am realizat ca aceasta unica resursa nerecuperabila si nevandabila inca, TIMPUL, trebuie sa fie eficient si responsabil gestionata, in special de noi, din postura de parinti. Prioritizez deseori activitati, evenimente de familie, ce anume sa invatam, dar totusi, sunt putine ocaziile in care partea pragmatica pierde teren in detrimentul celei emotionale. Si nu ma intelegeti gresit, imbratisarile, declaratiile de dragoste, confirmarile verbale menite sa ii reaminteasca prezenta si suportul meu neconditionat exista, dar uneori, cred ca este nevoie sa stam unii langa altii fara sa facem sau sa spunem ceva.

Trebuie doar sa simtim impreuna ca si cum am avea acelasi suflet, iar bucuria de a fi impreuna ne-ar acoperi.  Sa realizam si sa ne bucuram de tot ceea ce are acel moment de oferit. Sa simtim incantare pentru ceea ce traim si pentru binecuvantarile pe care le avem.

Trebuie doar sa fim.

41044

sursa foto: freepik.com (mother-and-daughter-having-a-picninc-in-the-park. Designed by Rawpixel.com)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s