viata nu-i un concurs, ci un spectacol. Nu pune presiune pe tine, bucura-te de el!

Încerc sa îmi fac un nou prieten. Este greu, căci mereu m-am simțit în competiție cu el, mi s-a părut ca îmi fuge printre degete și nu reusesc sa îl întrec. Este vorba despre nimeni altul decât… TIMPUL. Am realizat de curand ca lucrurile pot avea o mulțime de nuante, depinde cum le privesti.

Puiul nostru este în clasa pregatitoare si a avut in ultimele saptamani testele Comper. Pentru cei care nu aveti inca prunci la scoala, Comper este un concept educational creat si dezvoltat de Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45 in anul 2010 si este dedicat educatiei nonformale la activitatile de matematica, limba si literatura romana.

Desi pentru mine clasa pregatitoare insemna un mic upgrade la gradinita, o trecere spre notiunea mea de scoala, in realitate lucrurile stau diferit. Temele, exercitiile si volumul de munca mie mi se par ridicate, peste ceea ce faceam eu in clasa I (atat din cat pot sa imi amintesc). Am vazut la Iris o presiune pe care o pune asupra ei, frustrări pentru ca nu a reușit sa acumuleze 100 de puncte , i-am simtit nelinistile dinainte de ziua testului, iar toate aceste lucruri m-au îngrijorat. Am făcut un pas in spate si am început sa ma gandesc ce strategie sa adopt. Este oare in regula sa nu dau atentie si grija acestor lucruri? Va face fata mediului concurențial în care traim? Pe de alta parte, spre ce alergam și ce anume incercam sa castigam in viata? Avem nevoie de atat de putine lucruri pentru a fi fericiti si totusi, ne grabim, ne istovim si punem presiune pe noi fara a evalua corect beneficiile sufletești.

Am realizat inca o data ca vreau sa inteleaga un singur lucru: viata este un dar, un spectacol de care ne putem bucura și pe care trebuie sa il apreciem. Invatand-o pe ea încerc de fapt sa ma educ pe mine. Nu trebuie sa fie totul perfect, simetric si minunat. Se intampla sa avem zile mai putin bune, poate nu cu cele mai performante rezultate, insa reusind sa ramanem in echilibru emotional suntem in castig. E ok sa ne dorim, aspirational, aceasta utopie de PERFECTIUNE, dar nu cu orice pret. Și, mai presus de orice, hrana emotionala este cea de care avem nevoie cu adevarat. Stati cu cei dragi: copii, soti, parinti, prieteni, bucurati-va de tihna de a fi impreuna!

Zâmbiți! Iubiți!

564845-PL4HA7-880

sursa foto: http://www.freepik.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s