nămol și lapte de capra

Weekendul care tocmai a trecut a fost plin de evenimente si experiente faine, unul dintre ele fiind workshopul organizat de  primul incubator de idei pentru bloggerii parinți, Digital Parents Talks. S-a organizat in Cartier Hub, in Drumul Taberei, un loc primitor, mi s-a parut excelent pentru astfel de evenimente.

Cartier Hub

Dincolo de sfaturile primite de la nemaipomenita Liviana Tane despre cum sa scriem frumos si eficient, am avut bucuria sa ma intorc o clipa acasa, in copilarie. De ce? Pai sa va povestesc:) Verile mele, constanteanca fiind, au avut intotdeauna parfum de briza marii si freamatul valorilor spumoase, caldura soarelui si nisipul fin. Inaintand in varsta si imprietenindu-ma cu sedentarismul, au inceput sa ma doara, ba una, ba alta.  Asta iarna, imobilizata fiind la pat, din pricina unor contracturi, ma gandeam ca nu am fost nicicand la Techirghiol, la tratament cu ai mei. Pentru cei care nu cunosc specificul acestei statiuni de pe litoralul nostru, Techirghiol si-a castigat renumele de statiune balneara datorita proprietatilor curative ale Lacului Techirghiol. Namolul sapropelic extras din adancurile lacului este folosit cu succes in cele doua baze de tratament existente in statiune. Poate in statiune nu ati fost, insa namolul la sticla, numai bun de mazgaleli si ungere pe la incheieturi, vi-l amintiti? Eu stiu sigur ca am mers odata cu mamaie si fost una dintre cele mai amuzante zile pe plaja caci noi, copiii, ne-am facut desene cu namol pe piele, in vreme ce bunicile noastre isi aplicau cu seriozitate tratamentul proaspat cumparat in sticla de cola:)

Despre incantarea caprelor de a se cocota, in copaci, pe stanci sau pe orice le iese in cale, stim cu totii, insa cand am vazut asocierea dintre proprietatile benefice ale laptelui de capra cu namolul extraordinar al zonei, mi s-a parut pe cat de amuzant,  pe atat de potrivit. Cei de la Techir, unul dintre sponsorii evenimentului, ne-a oferit mostre cu produsele sale. Am incercat sapunul dobrogean si este minunat:) Delicat si nutritiv, mi-a adus aminte de serile de la malul Marii Negre cand aerul era sarat si marea se scalda in lumina aurie a soarelui de vara.

Revin, bineinteles, cu feedback dupa ce folosesc si crema reumatica, promit ca o incerc:)produse Techir

sursa foto: arhiva personala

Multumesc organizatoarelor evenimentului, Lavinia si Ana, precum si sponsorului, Cartier Hub,  si partenerilor, Techir, Restaurant Piata Negustorilor, The Storytailors, pentru o sambata plina de umor, lectii si timp fain!

 

 

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s