cand te duci la scoala fara nicio grija

Scoala a fost un capitol foarte frumos din viata mea. Nu aruncati cu rosii, va rog, insa pentru mine fiecare zi de scoala a fost o bucurie. Da, mi-a placut sa invat, inca am dorinta si placerea de a sta si studia, imi lipseste de foarte multe ori timpul. Pentru mine fiecare lucru trebuie bine facut: daca te apuci de invatat la ceva, atunci trebuie sa stii de 10. Daca mergi in club, dansezi pana dimineata. Daca alaptezi, nu-i dai supliment de lapte praf. Ati prins ideea:)

Cea mica a fost anul trecut in clasa pregatitoare, insa nu a fost o sinergie intre ea si cadrul didactic, colectivul nu se mula pe ceea ce, emotional vorbind, puiul nostru astepta. Ea a facut gradinita intr-un mediu foarte prietenos, cu multa empatie si joc in aer liber, cu surorile catolice care erau foarte orientate spre inteligenta emotionala.

Anul acesta am inceput clasa I la o noua scoala, intr-un nou colectiv, alaturi de o noua invatatoare. Desi a avut emotii, cu toata aceasta schimbare, s-a dus cu zambetul pe buze si inima incantata, asa cum toti copiii o au în aceste momente. Aflata acum intr-o alta etapa, caci de anul acesta are teme acasa, cu multe schimbari in jurul ei, azi in masina mi-a marturisit:

– E foarte frumos sa mergi la scoala fara griji, mami!

-?!? Ce vrei sa spui, iubito, cu asta?

– Eu ma duc acum la scoala fara griji… Copiii sunt prietenosi, doamna nu tipa la noi, ne explica frumos. Imi place tare mult aici!

Mi-am inghitit nodul care mi se pusese in gat si am continuat sa conduc. M-am gandit cat de mult inseamna, chiar si pentru un copil care este binecuvantat cu oameni dragi alaturi de el, cu nicio grija materiala (caci, din pacate, in secolul XXI, sunt inca mii de copii care se ingrijoreaza de foamea ce-i roade la stomac, de drumul pe care-l au de strabatut pana la scoala, sau de lipsa hainelor din sifonier), atmosfera din colectivitate si omul care il invata lucruri noi si frumoase.

Oricat de stufos, neprietenos sau aberant ar putea fi sistemul nostru de invatamant, cadrul didactic iti poate da aripi. Imaginea doamnei mele invatatoarea care imi zambea blajin ori de cate ori vedea in privirea mea aprobarea faptului ca am inteles, a doamnei de istorie care ne povestea fiecare lectie ca pe un film, ajutandu-ne cu scheme organizate pentru memorarea anilor, cronologic, sau a profei de franceza care ne mobiliza sa ne exersam fluenta in dialog, aduce speranta in aceasta etapa pe care o incepem impreuna.

Un an scolar linistit va doresc, cu multa iubire si amintiri frumoase!

IMG_20190810_183146

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s