vorba dulce mult aduce!

Aseară, stând de vorbă cu cea mică am realizat ca dincolo de fapte, vorbele sunt și ele la fel de importante și de puternice. Avem nevoie de vorbe frumoase, de cuvinte calde, de încurajări potrivite, de lauda binemeritată, de sentimente atent mărturisite, de critici obiective, dar diplomat împărtășite, de povești care ne încântă.

Circula în urmă cu ceva vreme în Social Media o poză cu un ghiveci superb de flori și cu un adevăr ce merită o pauză de meditație: dacă plantelor le face atât de bine o vorbă bună, imaginează-ți cât de frumos poate înflori copilul tău!

Puiul nostru de om a primit de curând, cu ocazia zilei onomastice, un cadou: un costum tradițional și o vază de lut cu un buchet de flori făcute din hârtie. Deși inițial a părut mai încântată de costum, ulterior s-a entuziasmat tare mult de flori. Florile erau în număr de 7, diferite ca mărime și formă, una mai frumoasă decât cealaltă. I-am povestit cum aceste flori sunt anii ei de viață de până acum și cât de frumos a înflorit ea cu fiecare etapă. I-am povestit cum fiecare fapte bună pe care o face este ca o nouă petală, cum fiecare zâmbet așterne o nuanță și mai plăcută florii ei, cum experiențele pe care le trăim ne fortifică tulpina și verticalitatea. I-a plăcut povestea, a asociat fiecare floare unei anume vârste, era încântată și creiona povești. Înflorea:)

Am conștientizat câtă cooperare mi-a adus o vorbă spusă blând și câtă încăpățânare poate sădi o frază spusă răstit. Câte zâmbete am primit când i-am oferit un compliment și câtă dezamăgire i-a dus o mustrare pe un ton ridicat. Fără sa vreau, româncă fiind, mi-a răsunat duios în minte: Vorba dulce mult aduce!

Cred că fiecare vorba bună, fiecare gând și binecuvântare pe care o emitem în univers emană o energie de care avem nevoie. Atât noi, cât și cei din jurul nostru. Copiii noștri sunt buni și perfecți si au mare nevoie de iubire. De vorbe bune și povești de suflet, de pământul fertil în care să se dezvolte. Iar noi avem cu siguranță uneletele potrivite de grădinărit pentru a le oferi puilor noștri condițiile favorabile pentru a rodi.

Zâmbiți! Iubiți!

IMG_20191113_185038

Categorii:de Neuitat

Etichetat ca:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s