cum a intrat FB-ul în viața noastră

Etichete, teluri, Influenceri și reguli. Discrepante care ne frustrează, convingeri care ne aduc în aceleași grupuri, mai nou numindu-se triburi:), filtre și totuși realități veridice. Cu toate acestea, am înțeles deunăzi că anumite puncte, pe care le bifăm pentru noi, ne împlinesc nemaipomenit.

Clasa pregătitoare a fost încărcată de informații, însă nu și de presiunea notelor. Cea mica era focusată, dar în stilul ei boem, eu vizam un pic disciplina actului didactic, dar nu eram preocupată de evaluarea totală a acumulărilor.

Clasa I a început în altă manieră, cu etapa de asimilare și conștientizare a faptului că experiențele și noțiunile trebuiesc evaluate.

16 octombrie este o zi memorabilă pentru puiul nostru de om. În viata ei a intrat FB-ul. Nu cel în fața căruia ne pierdem noi, scrolând un feed și împărțind zeci de like-uri, ci unul măsurabil. Este ziua în care a primit un calificativ. Primul calificativ la un test, din viața ei de elev. A dat test la matematică și a luat Foarte bine (fb) .

-Am luat Fb, mami. Fără minus, deci 10.

-Felicitări!! Te simți bine că ai luat Fb, că ai știut?

-Nici una, nici alta. Mă simt bine că am mers la școală și am învățat.

Am simțit pentru prima oară încântarea ei când a văzut ce poate gândi singură. A realizat că s-a descurcat, că face acumulări și știe mai multe. Fb-ul acesta era pentru ea. Pentru mintea ei, pentru creditarea ei ca elev, pentru capacitatea de a se descurca la teste, pentru încrederea cu care venea la pachet.

Sper să continue această plăcere de a învață, de a descoperi, de a simți, dincolo de canoane și lecții impuse, că anumite acumulări și rezultate te pot defini ca om, nu neapărat prin conținut, ci mai ales prin tactică și rezultat.

primul FB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s