in fiecare zi esti o Super-Eroina

 

FB_IMG_1585376785726Perioada de carantina mi-a adus in atentie din nou un lucru: suntem exemplele si modelele pe care, la varste fragede, copiii nostri le urmeaza. Fara sa realizam, starea noastra de spirit, felul in care gestionam situatiiile conflictuale, bucuria pe care ne-o manifestam la surprizele vietii, toate se imprima intr-o oarecare masura copilului pe care il crestem in cuib.

Desigur, daca mie imi place curatenia, asta nu inseamna ca puiul este innebunit dupa aspirator:), el prefera mai degraba bucataria (ma ademeneste zilnic sa gatim ceva). Insa, observ intotdeauna faptul ca cea mica vede ce este mai bun in mine. Are incredere ca eu pot rezolva orice, ca voi gasi o solutie, asa cum fac mereu. Si acest lucru mi se pare exceptional!

Sa te simti investit cu atat de multa incredere si iubire, este chiar un lucru mare! Toate puterile si increderea primite te transforma, fara sa vrei, intr-o Super-Eroina! Descoperi ca ai stapanire de sine in cele mai incordate situatii, iei rapid decizii bune, faci liste si te organizezi impecabil, desi de cele mai multe ori nu iti gasesti nici cheile de la casa:), gatesti 3 feluri de mancare cat ai clipi si reusesti sa le faci pe toate cu zambetul pe buze, ca si cum ar fi o bagadela datorita super-puterilor tale.

Macar o data pe saptamana sa facem un exercitiu de imaginatie: sa ne privim asa cum ne privesc copiii nostri. Exact ca in poza gasita pe internet: copiii nostri nu vad sortul neputintei si limitarilor pe care noi insine ni le punem. Ei percep intotdeauna pelerina de Super-Eroina, pusa, „din greseala”, invers:)!

Zambiti, iubiti si daruiti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s