cuvinte de cacao

Pe 2021 l-am inceput cu multa speranta si zeci planuri, care mai de care mai frumoase! Unul dintre ele vizeaza calatoriile, in toate formele lor. Cum inca nu este posibila deplasarea fara conditionari si virusul acesta ne face necazuri, am decis sa pornim la drum cu personajele din carti, atat de fascinante si ofertante.

Ne-am facut o comanda generoasa de carti online si ne-am apucat de calatorit. Eu m-am dus in Brooklynul înzăpezit, unde trei personaje inedite cor incepe aventura vietii lor. Richard Bowmaster, profesor universitar american lovește mașina condusă de Evelyn Ortega, o guatemaleză care lucreaza ilegal in casa unui milionar promiscuu. Cel de-al treilea personaj este sare si piperul, Lucía Maraz, o chiliană cu o viata cu multe provocari, dar extrem de optimista. Cele trei personaje reusesc sa-ti aduca soarele in suflet in ceea ce incepuse ca cea mai grea iarna (cartea este scrisa de Isabel Allende si se numeste Dincolo de iarna).

In acest timp, alaturi de mine, se delecteaza citind si puiul meu de om (ea este acum in lumea lui Dory Fantasmagory si prietena ei cea mai buna) . Ne place sa citim una langa cealalta, sa ne insotim in calatorii, sa dam paginile impreuna, sa ne bucuram de personaje. Si cum eram eu absorbita de lectura, o aud intreband:

-Ce sunt cuvintele de cacao, mami?

– ?!?!

-Sora lui Dory o sfatuieste sa nu spuna cuvinte de cacao in prima zi de scoala. Si ma intrebam unde le gaseste sau cum le face? Dar de ce sa nu le foloseasca?

Am ras cu pofta cum de multa vreme nu o mai facusem. Mi-am dat seama inca o data ca noi adultii suntem cei care modificam perceptia lucrurilor, sensul cuvintelor, actiunile si reprezentarea vietii. Cea mica s-a gandit incantata cum ar putea face si ea cateva cuvinte de ciocolata, cu siguranta:), neintelegand de ce erau interzise la scoala. I-am explicat apoi sensul expresiei si nu i-a parut deloc just, ea fiind mare amatoare de cacao:)

Zambiti! Iubiti!

sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/2181499791443092/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s