puterea lui ÎMPREUNĂ în legenda papagalului

Solidaritatea, comunitatea, ajutorul dezinteresat oferit semenilor tai definesc, din punctul meu de vedere, fiintele fericite si multumitoare pentru binecuvantarile din vietile lor. Pandemia a fost perioada in care puteam invata cel mai usor aceste lectii si, mai ales, manifestarea lor.

Stateam de vorba zilele trecute cand puiul nostru de om incepe sa imi povesteasca plin de entuziasm Legenda Papagalului.

-Stii, mami, cum a ajuns papagalul sa fie cea mai colorata si frumoasa pasare?

-Nu, iubito! Cum?

-Legenda spune ca papagalul era alb-cenusiu, cu toate penele de aceeasi lungime si culoare. El era tare curios din fire. Era un tip dragut, placut de toata lumea, dar taaare curios.

-Curios… cum adica, mami, curios?

-Era atat de curios incat s-a gandit sa zboare cat mai aproape de Soare pentru a vedea ce se afla pe el.

-Am inteles… Foarte curios!

-Da. Si pentru ca s-a dus prea aproape de caldura Soarelui si-a pierdut penele. I s-au ars, mami!

-Saracutul…

-Da, dar celelalte pasari l-au ajutat. Fiecare i-a dat o pana de-a ei, divers colorate, una scurta, una lunga…..si-uite asa a devenit cea mai frumoasa pasare.

-Si tu ce parere ai, iubito, despre el?

-Pai…curiozitatea l-a costat ceva… Soarele poate nu a vrut sa se bage peste el. Dar datorita prietenilor, familiei, comunitatii pasaresti, a ajuns cel mai frumos si mai fericit! Si si-a invatat lectia.

Mi s-a parut foarte frumoasa aceasta legenda si faptul ca puiul din dotare o stia inca de la gradinita si si-a amintit-o recent. Era incantata, zambea, radia de speranta cand o povestea. Puterea lui ÎMPREUNĂ poate fi atat de mare uneori incat abia dupa ce o experimentam ne dam seama cat suntem de norocosi. Familia, prietenii, vecinii, nasii, colegii, fiecare dintre cei pe care ii ai in aceasta calatorie iti poate infrumuseta viata. Uneori cu un zambet, alteori cu o floare, deseori cu-o vorba buna sau o imbratisare calda, indiferent de ceea ce primesti sau ce oferi frumos in dar, important este sa fim impreuna.

sursa foto: Brochure vector created by katemangostar – www.freepik.com

Categorii:Puiul filosof

Etichetat ca:,

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s