Sare cat vezi cu ochii

Buna dimineata,

Weekendul acesta am fost pentru a doua oara la salina. Am fost la Slanic Prahova caci este aproape si ne duceam, dar ne si intorceam in aceeasi zi, la Bucuresti.

Intrucat cea mica a avut bronsita si, desi, a luat antibiotic, nu s-a refacut complet, ramanand cu o tuse, doamna doctor ne-a recomandat muntele si salina. Asa incat ne-am documentat si am hotarat sa mergem la Salina Slanic Prahova (am fost o sedinta saptamana trecuta, una weekendul acesta).

Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu beneficiile bioclimatul de salina acesta are un caracter de curatare, usor racoros ca temperatura (constant sunt in jur de 11-12 grade celsius) si echilibrat sub aspect de umezeala. El amelioreaza sau vindeca afectiuni precum: bronsita, traheobronsita, amigdalita cronica, sinuzita, problemele de concentrare si odihna, infectii virale etc.

Starea ei s-a ameliorat, dar in continuare tuseste, ce-i drept muult mai rar. Sotul meu s-a energizat saptamana trecuta, saptamana aceasta a incercat sa scape de tuse (joi s-a pricopsit c-un virus:)), iar mama mea s-a odihnit foarte bine dupa aceasta sedinta, a dormit ca un prunc.

Pentru mine sedinta de saptamana trecuta nu a fost deloc placuta. M-a durut capul foarte rau, aveam ameteli si dureri la nivelul sinusurilor. Eram dupa raceala si probabil acesta a fost motivul. Saptamana aceasta m-am simtit extrem de revigorata si nu am mai tusit deloc.

DSCN5857

Ceea ce insa a fost frumos ambele dati a fost timpul petrecut acolo. Ne-am jucat, am alergat, ne-am simtit foarte bine. Slanic Prahova este o statiune balneoclimaterica, centru al sarii incluzand Muntele de Sare, unic in lume, si cu cea mai mare salina din Europa.

Aerul din salina iti da pofta de mancare, nu ca noi am duce lipsa in restul timpului:), asa incat mergeti pregatiti.

Am vazut destula lume cu role, cu skateboard, copii cu triciclete, lume voioasa si muulti copii. Este foarte palpitant si drumul pana in salina, caci liftul s-a rupt acum un an (asa am inteles) si, de atunci, te preia de la baza un microbuz si te duce in salina, trecand prin toate minele, catacombele de sare. Este spectaculos muntele sa il vezi, insa pentru persoanele claustrofobe este de evitat. In rest, a fost minunat.

O saptamana frumoasa, fara tuse!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s