copiii la Muzeul Antipa

Weekendul acesta, in afara de party-ul printesei, am avut si activitati recreative, si, totodata, educationale. Am ajuns si noi, intr-un final, la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa. Il vizitasem in timpul facultatii, ca mai toti studentii veniti din provincie, insa, pe atunci, il gasisem intr-o stare avansata de degradare si paragina.

Am gasit in acest weekend, un muzeu reconditionat, cu o multime de lucruri interesante, cu fel de fel de gadgeturi unde puteai identifica exponatele din diorame ( = Tablou de mari dimensiuni (alcătuit din mai multe planuri), așezat într-o sală obscură și care, sub efectul unui joc de lumini, dă spectatorului impresia realității), si afla o multime de lucruri despre ele, cu lume civilizata si sunete de uimire si incantare la tot pasul.

La intrare era o masinarie unde bagai banii si primeai biletul de intrare. Costul unui bilet este de 20 lei/ adult, copiii pana in 18 ani avand gratuit pe perioada vacantelor:). Programul de vara este de la 10-20, de marti pana duminica.

Cea mica a fost fascinata de tot ce era in juru ei, iar vreme de o ora a fost focusata si avida de informatii. Intrucat muzeul este generos ca dimensiuni, rabdarea ei s-a cam terminat dupa exponatele de la subsol si 1/2 din parter, etajul fiind vazut intr-un semimaraton.

Ne-au impresionat (pe noi doua), in mod deosebit, doua diorame:

1. cerbul carpatin atacat de lupi (la care si eu am „incasat” lejer 20 de intrebari de la prichindica)

61

2. Foca din Marea Neagra. Aceasta foca-monah, singura foca intalnita, in trecut, in Marea Neagra, la tarmul romanesc.

64

Cei de la muzeu au inceput, de asemenea, sa organizeze tot felul de activitati de vara pentru cei mici ( mai multe informatii gasiti pe site)

Seara, tatal ei a intrebat-o despre vizita la muzeu, despre ce a aflat/vazut ea acolo.

– Elau multe animale impacate.

– Impacate?

– Da. Si un lup a mancat un iepule.

Animalele impaiate erau, desigur, impacate cu soarta lor, intrucat an de an, ajuta sute de oameni sa inteleaga si sa aprecieze diversitatea regnului animal.

Dupa aceasta experienta, recomand cu caldura o vizita la muzeu, caci nu putem gasi decat o experienta din care avem de invatat doar lucruri bune, atat noi, cat si cei mici.

Zi racoroasa sa avem:)

sursa foto: site-ul Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s