cunoscand Romania (2)

Voit sau nu, anul acesta am savurat meleagurile autohtone mai mult decat imi imaginam. In acest concediu am fost la Caciulata, pe valea Oltului, unde ne-am simtit minunat si am incercat sa gustam din toate bunatatile vizuale pe care aceasta zona ni le ofera:)

In primul rand, aerul. Dimineata simteai cum aerul racoros si oxigenat iti spala plamanii. Ieseam pe balcon si inspiram sanatate.

In al doilea rand, peisajele. Nu doar ca sunt desprinse din povesti, dar au in ele vibratia si puterea muntelui, energia verdelui viu, aroma murelor si puterea ursilor.

La Caciulata am vrut sa bifam trei lucruri:

  1. sa ne balacim in bazinele cu apa termala. Citisem pe internet, si-mi aminteam cu placere de pe vremea cand fusesem in tabara in scoala generala, despre apele curative de care aceasta statiune se bucura. Am fost la piscina din interiorul complexului Oltul, Cozia, Caciulata (cele trei hoteluri din epoca ceausista), Piscina Oltul si Aqua Park. Cu un singur bilet (in valoare de 20 Ron/adult, 10 lei/copil (peste 2 ani)) ai acces la 3 piscine interioare (una pentru copii, una cu apa sulfuroasa, alta cu apa iodata) si la 2 piscine exterioare, plus 3 tobogane cu diverse grade de adrenalina:). Noi ne-am petrecut majoritatea timpului la piscinele acoperite, intrucat soarele avea inca putere.
  2. sa vizitam lacasele de cult si manastirile din zona. Ne-au purtat pasii pe urmele lui Mircea cel Batran la Manastirea Cozia, in linistitea si seninatatea Manastirii Ostrov, ctitorita de domnitorul Neagoe Basarab si sotia sa, doamna Despina, precum si frumoasa Manastire Turnu, in chiliile lui Daniil si Misail.
  3. sa facem miscare in padure, sa simtim povara sedentarismul in urcusul incantator al muntelui. Intrucat am fost cu doi copii mici (puiul meu de om si veriosoara lui), am ales un traseu usor, descris pe internet ca fiind de 30 de minute (noi insa am reusit sa il dam gata in aproape 2 ore:)), dupa opriri dese, lamentari, carat in carca si multe zambete). Am ales sa urcam sa vedem Cascada Lotrisor, cu o altitudine intre 485 și 515 de metri, o cădere a apei de aproximativ 30 de metri. Situata in Parcul National Cozia peisajul de care te poti bucura pana la ea merita din plin sudorii fruntii tale la urcare:)DSCN7586

Am reusit sa facem toate aceste activitati, ne-am simtit minunat la pensiunea unde ne-am cazat, beneficiind de tot ceea ce aveam nevoie, am inspirat voie buna si ne-am intors indragostiti de gustul autentic si surprinzator de plin al tarii noastre.

ps: am stat cazati la vila Themis, http://www.vilathemis.ro/

detalii despre piscine aici: http://www.calimanesti-caciulata.ro/piscine.html

ce mai puteti face in zona: http://www.valceaturistica.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s