6 octombrie: ziua scolarului

6 octombrie devine, oficial, ziua scolarului.

De unde aceasta idee? Nici noi nu stim. Cert e ca puiul nostru de om a decretat-o in urma celor traite. Acum sa studiem circumstantele:)

Nu am inceput gradinita pe 15 septembrie (ma rog, anul acesta pe 14:)), intrucat nu ne-am pus de acord cu programul grupelor pe care gradinita (de stat), unde am inscris-o initial, il avea. Asadar, a trebuit sa o transferam. Ni s-a spus ca putem incepe cu 1 octombrie. Intre timp, puiul nostru a plecat la bunica, intr-o scurta delegatie, drept pentru care a trebuit sa amanam pentru 5 octombrie. Ce credeti? Luni a fost Ziua Invatamantului, ca atare scolile si gradinitele au fost inchise. Cea mica ne-a spus ieri franc: azi este deci ziua scolarului, Prima zi la gradi:). Drept urmare, cea mica a inceput gradinita in cel mai atipic mod cu putinta: 6 octombrie, marti.

Acest fapt insa nu a impiedicat-o sa fie foarte fericita. I-a placut mult, era entuziasmata inca de la primele ceasuri. Cum s-a trezit s-a si echipat: una bucata rucsac peste pijamale si era gata de plecare. A privit un pic suspicioasa si nu prea intelegea de ce o parte dintre copii inca plangeau (da, era un show de zile mari si acum, dupa 3 saptamani de gradi), insa ea era foarte incantata de tot ceea ce era in jur.

Am mers sa o luam mai devreme, emotionati ca la afisarea rezultatelor la BAC. Imi batea inima cu putere, simteam ca imi sare din piept, si mainile imi transpirau continuu. Am gasit-o foarte fericita, incantata, se jucau in curte. A inceput un pic sa planga cand a vazut ca ea pleaca si ceilalti copii nu. Vroia sa mai stea, o luasem prea devreme. Da, stiu, suntem atipici total. Am fost tare bucuroasa pentru ea, si m-am simtit atat de binecuvantata ca aceasta noua etapa a inceput fara niciun regret (de nicio parte).

Consider totusi ca, dincolo de personalitatea sociabila si jucausa a puiului meu, au contribuit si alti factori la aceasta integrare cu succes:

  1. i-am povestit mult (cantitativ si calitativ, gen de vreun an incoace, gura nu-mi mai tace despre cat de frumoasa si magica e gradinita)
  2. am dus-o la program scurt
  3. nu a mers mai devreme de 3 ani in colectivitate
  4. a socializat mult, cu foarte multi copii in parc, culegand testimoniale fericite despre jocurile de la gradi
  5. a ajuns sa isi doreasca sa mearga, nu sa o ducem pentru ca vrem noi, pentru ca trebuie.

Sunt convinsa ca vor exista si urcusuri si coborasuri, cu dramatizari si virusi, prietenii si rivalitati colegiale, insa in viata, in opinia mea, inceputul conteaza semnificativ.

Asadar, o saptamana frumoasa sa avem!DSCN7769

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s