Iepuras coconas

Hristos a inviat!

A venit Pastele de anul acesta, cu mai multa veselie, dorinta de evadare si timp petrecut in familie. Si pentru ca puiul nostru a crescut, am experimentat o serie de obiceiuri pascale pe care le vom intipari in memorie, si, pe care le vom retrai cu placere, an de an.

Primul a fost inrosirea oualelor de Paste. A fost foarte dragut, cea mica s-a bucurat la fiecare ou cufundat in vopsea, a chicotit la orice lovitura aplicata acestuia de peretii vasului. Am facut aceste obicei de dragul traditiei, caci bunicii ne asteptau cu o multime de oua, nu era nevoie. Asadar, din cele 4 oua ale puiului, unul a scapat neaccidentat:)

sdr

Prima pasca a puiului

Un alt preparat culinar pe care care l-am incercat intaia ora si ne-a iesit surprinzator de bine, a fost Pasca. In timp ce puiul topaia pe langa mine in bucatarie, intelesul vorbei din batrani „se bucura ca un copil” mi-a fost tot mai clar. De-am reusi ca adulti sa retraim aceasta bucurie simpla si inocenta, viata ne-ar fi mai frumoasa.

Am fost la tara, la curte, ne-am jucat cu puii de-o zi, am cules ceapa verde din pamant si salata verde, am alergat pisoii, sau ei pe noi in unele situatii, verisoarele au baletat, am ras, am pescuit din jocul adus de iepuras si ne-am minunat de soarele darnic, care ne facea pe plac mangaindu-ne chipul cu ale sale raze.

Am revenit acasa cu voie buna in suflet, rasete in urechi si verde crud in priviri. Sunt atat de multumitoare pentru tot ceea ce am, pentru oamenii care imi sunt alaturi, pentru lucrurile simple de care inca ma bucur, de conectarea cu natura, de fluturii din curte si puii iesiti din gaoace.

O saptamana frumoasa va doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s