un 2019 mirobolant!

Am invatat in vacanta de Craciun multe notiuni, lectii de viata, chiar si cuvinte noi.

In prag de sarbatori, cand listele erau in toi si planurile urmau sa prinda contur, am facut contracturi intercostale. Era sa cad pe gheata, m-am incordat, apoi o miscare brusca si asta a fost. Respiratia fireasca, rasul sau ridicatul din pat au devenit o corvoada cu dureri monstruoase. Stand 2 zile la orizontala, cand toata lumea fierbea de treaba, iar listele mele ramaneau nebifate, am invatat o lectie foarte importanta: lumea nu se opreste in loc daca incetinesti motoarele, Craciunul vine vesel si cu o casa in ordine, dar nu imaculata, caci in definitiv fericirea o traiesc oamenii, nu obiectele. Puiul a fost din nou alaturi de mine si m-a ajutat, m-a echilibrat, mi-a aratat ca viata e in noi, nu despre noi.

Avand 6 ani si 4 luni, mergand la scoala si la Afterschool, subiectul Mos Craciun a devenit, desigur intrigant. Ca atare, in ajun de Craciun, mi-a impartasit concluzia privind secretului lui:

– Mami, stii cum cred ca reuseste Mosu’ sa ajunga peste tot, desi el a cam imbatranit?

– Nu, mami, cum?

-Are tlone, mami. Are tlone tinere!

-Tlone?!…Aaa, clone vrei sa spui?

-Da, mami, clone.

Uite asa a gasit din nou explicatii puiul nostru, reusind sa surpinda o solutie la povestea care ii fusese spulberata si la care inca nu era gata sa renunte.

Intr-o seara, in momentele noastre de iubire si tandrete, am primit cea mai frumoasa si sincera declaratie:

-Mami, eu te iubesc tot mai mult.

-Si eu, puiule!

– Eu te iubesc de trei mai mult. Pana la luna si inapoi, iar in fiecare zi creste tot mai mult pana la statia nemurire. Nu se va opri, mami!

Si asa e…. Iubirea noastra creste neincetat, prinde aripi si reuseste sa ne insenineze si cele mai negre zile. Sufletele noastre vibreaza neincetat, se bucura si sa evolueza, pline de iubire.

Am citit, am invatat cuvantul mirobolant (MIROBOLÁNT, -Ă, mirobolanți, -te, adj. (Livr.) Extraordinar, incredibil; minunat, magnific. – Din fr. mirobolant), am vazut filme noi si, cel mai important, am petrecut timp cu familia. Ne-am intalnit des, atat cu familia de sange, cat si cu prietenii, am lasat deadline-urile deoparte si ne-am bucurat. Am savurat fiecare zambet, fiecare gluma, joc sau imbratisare. In definitiv, acestea sunt darurile universale pe care fiecare dintre noi si le doreste.

Sa aveti un an cu tot ceea ce va doriti, cu timp pentru voi si cei dragi, cu multa iubire!

513232-pi8aue-81

sursa foto: http://www.freepik.com, 2019-inscription-with-spangles-and-clock_3434761

 

3 răspunsuri

  1. Să vă crească iubirea, până la stația Nemurire și înapoi pe Pământ, de un infinit de ori. 🙂
    Cam așa e și declarația de iubire dintre mine și Matei, doar că la noi stația Nemurire e înlocuită de Soare. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s