Regim sau sport? Regim, e de lene

In fiecare an, la inceput de drum, ne propunem o multime de lucruri faine, de masuri si obiceiuri sanatoase, suntem gata de actiune, pusi pe fapte mari. Determinarea scade insa vertiginos si, de la o zi la alta, estompam toata strategia, caci, cum ar spune englezul, old habits die hard.

In ultimii ani am progresat cu miscarea si grija pentru acest capitol, insa cumva gasesc mereu scuze sa ma complac, sa nu perseverez, desi, ca si constructie, sunt ambitioasa si determinata in ceea ce imi propun. Sotul a inceput de ceva vreme sa alerge la prima ora in parc, in weekend. Si venea plin de energie si incantat. Duminica am decis sa il insotesc, ca atare ne-am trezit la 7 si am mers la alergat. O tura de IOR (parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 al capitalei) are oficial 3184 m. Ne-am despartit la start, fiecare avand ritmul lui, si, am ramas cu gandurile mele. In timp ce trageam de mine si ma luptam cu lanturile sedentarismului care imi ingreunau genunchii, am inceput sa ma uit la oameni. Unii erau ca mine, trageau de ei, altii aveau state vechi la alergat, pareau fericiti si senini. Ceea ce m-a frapat a fost numarul mare de barbati versus femei care alergau. Ajungand acasa, unde puiul din dotare abia facuse ochi, i-am povestit ce si cum, am discutat un pic de ce erau multi barbati, insa nu si femei.

-De ce crezi mami ca sexul frumos e mai lenes, usor puturos?

-Pentru ca femeile se cred slabe.

-Se cred sau sunt?

-Se cred.

-Si crezi totusi ca le e mai usor sa tina regim sau sa faca miscare?

-Si si as zice eu.

-Ai zice tu, dar ele?

-Regim, desigur ca da. Pentru ca li se pare grea alergarea. De-aia. Nu ca am eu ceva impotriva lor, dar asa cred.

Si asa e. Femeilor le este mai usor sa se abtina de la mancare decat sa faca sport, cel putin asa le percep. Bineinteles, asta si pentru ca majoritatea treburilor casnice sunt facute de femei, ca atare sunt deja epuizate, fara a fi insa tonifiate. Ceea ce insa mi se pare mie important, si deloc luat in considerare la noi in tara, sunt beneficiile pe care sportul le aduce asupra sanatatii noastre. Educatia precara pe acest subiect, promovarea slaba ale acestor avantaje, nu ne stimuleaza deloc.

Ceea ce a fost surpinzator a fost modul transant si realist in care cea mica a reusit sa puna punctul pe I si sa imi arate inca o data ca totul in viata se educa si e perfectibil. Ea este foarte pro sport, e incantata cand reuseste o performanta de pedalat de 2 ore, o zi cu 23.000 de pasi:), si isi doreste sa se autodepasesca. Cum imi place tare mult sa mananc, slava Domnului ca nu am probleme cu greutate, ma voi concentra si eu pe sport, caci Mens sana in corpore sano, vorba aceea. Dupa ce ne antrenam un pic, a spus ca ni se alatura:).

Zambiti, glumiti, iubiti!

Woman with daughter jogging in park

sursa foto: http://www.freepik.com, People photo created by senivpetro 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s