pentru o viata sanatoasa consumati zilnic o portie zdravana de ras

Acumularea de cunostinte si notiuni noi, activitatile diverse si socializarea intensa de peste zi epuizeaza deseori copilul din dotare. Chiar si pe noi, adultii, cursurile sau schimbarile la job, pun presiune si astfel devenim mai agitati, obositi.

Cea mica a facut progrese majore in ultimele 7 luni de cand a inceput clasa pregatitoare, reuseste sa citeasca destul de bine, face adunari si scaderi cu treceri peste ordin (n.r. pentru cei care nu isi mai amintesc, adunarea/scaderea cu trecere peste ordin e operatia in care se folosesc unitati care adunate / scazute trec peste 10:)), care, desigur, sunt in curs de invatare si perfectare.

Aseara, mai aveam ceva de facut si am rugat-o pe ea sa inceapa povestea in care cei 2 dragoni voiau sa treaca un rau, insa nu stapaneau tehnica zborului, ca atare se temeau de apa rece. A citit cam doua paragrafe pana am ajuns langa ea in pat si am continuat eu lectura. Cand am inceput eu sa citesc, a realizat ca citise gresit numele dragonitei, nu o chema Mara, ci Mira. Si-a inceput din senin o repriza de furie, agitatie, frustare amestecata cu o doza mare de oboseala, zici de declansasem grenada… Imi parea ca am ajuns intr-un film prost regizat:(, si aveam rol principal.

Dupa ce mi-am aratat si enuntat empatia (inteleg ca esti frustrata ca nu ai citit corect), am incercat incurajarea (pentru aceasta etapa a vietii tale de descurci minunat), am validat procesul ei de invatare ( intr-un timp atat de scurt ai reusit sa deslusesti tainele cititului), frustarea ei si starea de agitatie crestea, iar eu devenisem tot mai rosie si gata de atac. Am inspirat adanc si m-am gandit ca are nevoie de o portie zdravana de ras. Ca atare, am provocat-o sa ne imaginam ca avem multi nervi si nu ne merg procesele, dam erori de functionare:), fiind pe rand: o masina, un strut, un bebelus, un tramvai, o foca sau un dragon. Am ras copios, ea de mine, eu cu ea, pana s-a destins si ultimul muschi din puiul meu nervos si obosit:). Inca o data, jocul, voia buna si povestile au reusit sa transforme o seara fara rezerve de rabdare, sortita esecului emotional, intr-una calda si plina de iubire.

Zambiti! Iubiti! Radeti cu pofta:)

actress-2868705_1920

sursa foto: image by Christopher Ross  from pixabay.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s