la Răscruce

Urcarea unui munte presupune pe de-o parte antrenament fizic, pe de altă parte unul psihologic. Te antrenezi fizic (un pic dacă ești încă tânăr:)), te echipezi corespunzător, îți iei cu tine câteva merinde, muultă voie bună și pornești în drumeție. Ceea ce puțini iau în calcul este antrenamentul psihologic. Entuziasmul inițial face loc pe traseu unor serie de încercări, descoperiri, provocări și reușite.

Drumul spre La Răscruce, Ciucas

Foaarte similar întregului proces de mămicie, nu? Te documentezi temeinic, cumperi tot ce are sau îți imaginezi că ar avea nevoie noul membru, te pregătești fizic pentru naștere, însă rareori ești cu adevărat pregătită psihic pentru ce urmează.

Weekendul acesta am plecat dis de dimineață spre Cheia și unul dintre traseele de la cabana Muntele Roșu. La 06:10 am pornit din București la 08:45 eram acolo, cu tot cu cele 2 opriri de pe drum. La 9 începeam timid urcarea spre La Răscruce și vârful Gropsoarele din frumoșii munți Ciucas.

Triunghiul roșu semnul traseului La Răscruce

Puiul nostru nu a știut de expediție până în dimineața cu pricina când am anunțat-o că vom merge într-un loc perfect pentru ea, aflată la răscruce de vârste.

La Răscruce

Deși traseul are o dificultate medie, l-am parcurs în timpul estimat, 1 oră și 40 de minute dus, pot spune că,  după aceasta perioadă de izolare, a fost un adevărat test pentru psihicul meu. Aveam tendința de a mă simți copleșită după fiecare urcuș abrupt când credeam că voi fi în vârf, în schimb găseam o altă pantă, alt semn turistic și din nou un urcuș.

Pentru a menține ritmul potrivit, puiul nostru a fost leaderul de grup. Cumva, am recunoscut aici o altă similitudine cu viața noastră și ritmul ei de când Iris este alături de noi. Voința, răbdare, încredere în forțele proprii. Pe munte și în viața ta de părinte.

Sus, pe vârf, atât de aproape de nori am văzut un nou orizont, plin de speranță și raze de soare. Începe al optulea an din viata puiului nostru care ne-a învățat despre iubirea necondiționată, voință, dedicare și încredere. Uneori cu nori, alteori cu tunete, de cele mai multe cu raze de soare, întotdeauna însă plin de bucurie, încântare și iubire.

La mulți ani, iubita noastră! Fiecare an să îți aducă încrederea, pacea și bucuriile pe care le aștepți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s