vreau sa trag apa intr-o alta baie

Zilele se micsoreaza, temperaturile incep sa scada, iar grijile si timpul petrecut in casa cresc, parc-ar dospi la cald. Stam tot mai mult in casa, deh, afara-i frig, muncim si invatam de acasa, ca atare lucrurile, rutinele si-au schimbat cursul. Am inceput sa ne cumparam, online, haine de stat in casa. E-adevarat nu le mai uzam pe cele de birou, insa chiar nu pot sa cred ca pantofii mi-au stat in cutii toamna aceasta, iar ghetutele imi vor insoti pasii atat de de putin.

Imi lipseste rujul... N-am fost vreo mare artista la capitolul make-up niciodata, dar rujul era piese de resistance mereu. Nu ieseam nerujata din casa, in orice imprejurare. Mi se parea ca acest machiaj imi intregeste trasaturile. Acum, in casa mi-am pierdut obiceiul de a-l folosi, pe strada nu se vede sub masca. La inceput ma surpindeam la baie, inainte de iesire, dandu-ma cu ruj, pentru ca apoi sa vad ca mi-am murdarit masca. In fiecare an, toamna refaceam stocurile de ruj in nuante de sezon, iar primavara treceam la cele mai senine.

Tanjeam mereu dupa ele, caci aveam programul full, dar cumva reuseam sa bifam intalnirile cu prietenii. O cafea cu fetele sambata dimineata. O intalnire cu alte familii cu copii, pe un fundal audio zgomotos, dar extrem de placut. Toate acestea erau extrem de linistitoare pentru psihicul nostru agitat, dornic de socializare.

S-a asezat praful pe colectia mea de accesorii. Zilele mohorate erau inveselite cu esarfe colorate. Tinutele uni erau inobilate de o bijuterie care intregea tinuta. Culorile toamnei se asortau de minune cu palariile mele elegante. Ceasurile imi ghidau pasii in zilele agitate, fiindu-mi aliati in respectarea programului. Acum stau singurele si triste in sertare si casetele cu accesorii.

Totusi, la aceasta inventariere bizara, am realizat urmatorul lucru: cel mai tare mi-e dor de-o alta baie. O baie in care face altcineva curat, in fiecare zi. O baie in care te poti relaxa. O baie draguta, cocheta sau foarte moderna. O baie de vacanta. O baie de hotel, de pensiune, de plecat de-acasa. Caci nu ma-ntelegeti gresit, nicaieri nu-i mai curat, placut si sigur ca pe WC-ul tau, dar concediile, escapadele si locurile de cazare isi au locul lor binemeritat in programul meu de rasfat. Asadar, intreb si eu, cand vom reusi sa tragem apa intr-o alta baie?

Background photo created by mrsiraphol – www.freepik.com – Toilet decoration in toilet room interior – Vintage Light Filter

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s