vacanta activa cu copiii in Germania

Dupa atata izolare, pandemie si sedentarism, anul acesta am vrut o vacanta mai activa fizic, cu mult verde, munte, distractie si adrenalina. Puiul de om devenit si el dornic de aventura, a subscris cu entuziasm planului nostru. Datorita prietenilor nostri stabiliti in Germania, in regiunea sudica pe care ei o numesc Allgau, am descoperit o alta perspectiva a distractiei, cea in care miscarea se imbina perfect cu distractia si timpul in familie.

Primul parc in care am fost si care mi s-a parut senzational din toate punctele de vedere se numeste Skywalk Naturerlebnispark.

Skywalk Allgau

Acesta este un melanj de trasee forestiere, o pasarela deasupra copacilor, tobogane si locuri de joaca, sezlonguri comode de incarcat bateriile si prajituri traditionale si delicioase. Am petrecut aici o zi intreaga, cu rezervare si bilete achizitionate anterior online (9,5 Euro tariful de copil, 11,90 Euro cel de adult). O destinatie de recreere activa in urma careia ne-am simtit puternic oxigenati.

Ne-am dat de 1.098.090 de ori in tobogan (eu mai putin, caci nu sunt fan tobogane, prefer adrenalina cu centuri, orice fel de montagnes russes sau tiribomba in care sunt prinsa), am mers desculti pe un traseu in care simteai diferite suprafete (lemn, piatra, rumegus), ne-am relaxat si indulcit la soare, ne-am jucat cu animalele din gradina (capre, iepuri, oi), am facut traseele din padure si am ras cat pentru 2 luni.

Cel de-al doilea parc despre care urmeaza sa va povestesc este Alpsee Bergwelt. Am urcat la el cu telescaunul, desi traseul pana sus era cam de o ora si deloc dificil, dar am zis sa incercam si experienta aceasta. Sus erau 2 parcuri unde intrarea era separata: unul era cu trasee prin copaci, o multitudine, celalat era cu tobogane, locuri de joaca in natura, chestii fun pentru copii pana in 14 ani. Atractia parcului insa este cel mai lung bob alpin din Germania cu 68 de curbe, 23 de valuri, 7 sărituri, 4 poduri pe care le puteai parcurge, in ritmul propriu, cu o viteza maxima de 40 km/h:). Celei mici i-a fost cam teama la coborare, mie in schimb mi-a placut enorm. Miercurea si sambata te puteai inscrie pe site si la unul din parcuri, daca erai amator, puteai plimba o apaca. Fetele au fost tare triste ca au ratat experienta unei drumetii cu asa animal dragut si cute ( ca sa le citez pe zane), dar macar le-au putut admira de-aproape.

Timpul petrecut in aer liber, atatea activitati, zambete si incantare au fost o binecuvantare pentru trupurile intepenite, dar mai ales pentru sufletele noastre apasate de aceasta perioada in care ingrijorarea si teama ne-au pandit fiecare respiratie. Am simtit aceasta vacanta ca un restart pentru mine, o noua etapa din vietile noastre. Cum priveam orizontul si crestele muntilor de pe pasarela simteam incantarea nemarginitului si a lucrurilor faine care urmeaza sa ne bucure. Activitatea fizica in natura, timpul cu prietenii, zilele fara program, toate au fost o binecuvantare pentru noi si-au adus senitatea pe care ne-o pierdusem.

Zambiti, iubiti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s