E ziua ta, mamico

Viteza timpurilor în care trăim și tehnologia atât de prezenta în viata noastră a înlocuit în multe cazuri interacțiunea, serviciile unor oameni, calitatea timpului petrecut unul lângă celalalt, nevoia de socializare fizica.

Carapacea în care-am învățat sa ne pitim, la cald și-n zona de confort, este de multe ori atât de fireasca încât nu mai știm face altfel. Chiar si când ne arde dorul de cineva ne este mai comod sa-l apelam video decât sa ne suim în mașină pentru a-l surprinde și a-l îmbrățișa pe cel drag.

Și cu toate-acestea martie reușește sa ne-nflorească iubirea pentru ale noastre mame, sa facem o pauza și sa ne dam seama cât de mult înseamnă ele pentru noi.

E ziua ta, mamico,
In dar ti-am adus inima,
Si crede-ma, mamico,
Un dar mai frumos nu se putea.

Căci nu este grimasa a copilului ei pe care o mama sa n-o inteleaga. Bucuriile, grijile, îmbrățișările si zambetele tale, toate au fost cândva doar ale ei, le-a modelat și pictat în culori plăcute, le-a inspirat și tatuat frumos pe sufletul ei. Și nu cred ca exista fericire mai mare pentru o mamă decât sa vadă în ochii copilului ei iubirea și încântarea pe care ea, cu-atata grija, a sădit-o.

Iar mama mea, unica, neînfricata și încântătoarea mea mama, a reușit în fiecare an al vieții mele alături de ea sa reverse iubirea, înțelepciunea, grija, dar mai ales energia de face lucrurile bine și calde pentru cei dragi. Căci nicăieri nu-i mai bine ca-n brațele mamei tale și nimeni nu-ti va oferi dragostea și sprijinul necondiționat, indiferent de an, oră, vârstă ori anotimp.

La multi ani, mama, te iubesc infinit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s